fredag 24 april 2009

We been busted, Mr Memory!

Någon sa på jobbet att dina samtal till mig inte gick att ta miste på. En annan frågade mig vad du gör nuförtiden. Alltså - vi dolde det inte särskilt väl. I vår enfald trodde vi att vi hade vår hemlighet i säkert förvar. Men även din flickvän slog hål på bubblan och då smet du med svansen mellan benen. Fegt säger vissa, för jävligt säger andra. Känslomässig frustration säger jag.

Jag vet inte vad du gör nu för tiden, och ärligt talat så vet jag inte om jag bryr mig särskilt mycket heller. Det var väl så här det skulle sluta, det var väl så här det skulle gå. Du finns inte i mitt liv och jag är inte en tjej som letar efter något som kunde ha blivit. Det som blir - det blir. Det som är - det är.
Klart jag minns dig! Klart jag skrattar till varje gång jag hör våra dansbandslåtar och självklart sörjde jag ditt svek.

Det gick upp för mig rätt snart, efter du slutade, att vi blivit avslöjade. Jag förstod att något så stort inte kunde döljas. Men det är som det är och det blir som det blir...

tisdag 14 april 2009

Cravings.

Överallt kommer det. De där kletiga förmaningarna att de har så ont överallt. Eller deras nya ”cravings”. Man ska tycka synd om, dalta. Jag har full respekt för att man är stolt, att man längtat men ibland känns det som jag står i skottfältet. Bara för att jag är kvinna betyder det inte att jag vill stryka dig på magen när du är höggravid. Eller lyssna på hur ont du har överallt, att du är svälld. Jag känner mig inte bekväm i de här situationerna. Jag är den som har minst koll på barnmat och svallande hormoner. Låt gå för att jag är kvinna, men varför förväntar du dig att jag är intresserad?

Jag har ett mansdominerat yrke, jag är den enda kvinnan på min arbetsplats. Och just p.g.a. mitt kön bad man mig inhandla bebiskläder till den arbetskamrat som fått barn. Allvarligt, tror min kollega som är 5-barnsfar gör det bättre. Jag vet inte om storlek 122 är centilong och går till en fyrbent hund eller en tonåring. Jag har ingen aning om sempervälling är något bra eller om man ska inhandla det för att det är välling.

Jag vet inte. Jag vet bara att männen gör det bättre än mig.