fredag 13 juli 2012

VILKEN FANTASTISK RECENSION!

"Med mitt liv i mina händer - att leva med bipolär sjukdom" är skriven på ett lättillgängligt och pedagogiskt språk, den visar på stor insikt i omständigheterna kring hur det är att leva med psykisk ohälsa och en del goda exempel på psykiatrins sätt att arbeta.



Cecilia beskriver sin sjukdom och sitt liv på ett personligt och engagerande sätt. Hon använder även journalanteckningar för att beskriva psykiatrins bild av hennes sjukdomstillstånd vilket ger ytterligare en dimension av problematiken kring just bipolär sjukdom.


Smärtan, ångesten, mediciner som fungerar och inte fungerar, kampen i vardagen, utsattheten, godtyckligheten och beroendet av andras välvilja, kasten mellan hopp och förtvivlan, framstår med tydlig effekt i hur det kan vara att leva med psykisk ohälsa, såväl för den drabbade, anhöriga/närstående men även för andra såsom t.ex. arbetsgivare, arbetsförmedlare, F-kassa och andra berörda.


Jag och min fru Birgit kan varmt rekommendera denna bok. Vi har 32 års erfarenhet av att ha levt med psykisk ohälsa som patient F och anhörig B."


–Flemming och Birgit Hansen

Inga kommentarer: